Elon Musk a descoperit că România și Ciadul au ceva în comun și a scris pe Twitter

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk gesticuland
Elon Musk. FOTO: Gulliver/ Getty Images

Elon Musk, fondatorul Tesla, a postat pe Twitter un mesaj în care arată că steagul României și cel al Ciadului sunt aproape asemănătoare, informează Business Insider.

Musk îți întreabă fanii de ce nu se vorbește mai mult despre această situație, însă majoritatea îi răspund că nu este ceva neobișnuit ca anumite state să aibă o structură asemănătoare în drapel, diferența făcându-se la nuanțele culorilor sau ordinea afișată.

România și Ciadul fac și ele parte din categoria acestor țări, iar Elon Musk a descoperit acest lucru și a scris pe Twitter.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Drapelul României, cu culorile poziționate pe verticală, datează din 1861. Ciadul a adoptat acest model în 1959, când și-a declarat independența față de Franța. Țara africană a optat inițial pentru culorile verde, galben și roșu, însă Mali avea un drapel asemănător, așa încât a schimbat culoarea verde cu albastru.

Alte țări care au drapele asemănătoare sunt Indonezia și Monaco, iar altele au aceleași culori, însă în ordine inversă: Irlanda și Coasta de Fildeș, Mali și Guinea și altele.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri