„Există copaci în spațiu?” Val de ironii la adresa administrației Donald Trump după prezentarea uniformei noilor trupe „aerospațiale”

Data actualizării: Data publicării:
uniforma și ecusonul trupelor aerospațiale SUA
Foto: Twitter/SpaceForceDod

Administrația Donald Trump a devenit recent ținta ironiilor pe rețelele sociale după ce armata americană a dezvăluit, pe Twitter, o imagine cu uniforma nou-createlor „forțe aerospațiale ale SUA”, informează BBC.

Respectiva uniformă, pe care este imprimat ecusonul „forțelor aerospațiale”, înființate oficial, luna trecută, de către președintele SUA, Donald Trump, este una clasică de camuflaj, în culori verzi, bej și maronii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reacțiile, pline de stupoare și amuzament, deopotrivă, nu au întârziat să apară, cei mai mulți utilizatori ai rețelei sociale Twitter punându-și aceeași întrebare: „Camuflaj? În spațiu?”.

„Câți copaci credeți că veți găsi în spațiu?”, s-a întrebat un alt utilizator.

Alți critici s-au întrebat dacă cei din armată „au văzut cum arată spațiul” și cum ar putea acest model de camuflaj să-i ajute pe militari să se facă greu de detectat în acest nou „mediu de luptă”.

Răspunsul Forțelor Aerospațiale a fost prompt: militarii au spus că vor folosi actuala uniformă standard a armatei americane pur și simplu pentru a economisi banii care s-ar cheltui altfel cu crearea și producerea unui nou model.

„Militarii forțelor aerospațiale vor lucra, alături de camarazii lor din celelalte forțe armate aici, pe pământ”, a fost reacția oficială a Forțelor Aerospațiale ale SUA. Astfel militarii respectivi nu vor lupta „pe orbita terestră”, ci vor opera, de la sol, sutele de sateliți de comunicații și spionaj folosiți, în prezent, de Pentagon.

În luna decembrie 2019, flancat de mai mulți militari, președintele Donald Trump a inaugurat la Washington, în mod oficial, această nouă categorie de forțe armate ale Statelor Unite, compusă din 16.000 de militari și civili.

Trump a spus că spațiul e „noul câmp de luptă” și a alocat deja Forțelor Aerospațiale un buget de 40 de milioane de dolari.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri