Familia lui Churchill îl implora pe liderul britanic să nu se convertească la islamism

Data publicării:
Winston Churchillfara scris

Celebrul om politic, care a condus Marea Britanie spre victorie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, era atât de ataşat de islamism şi de cultura orientală, încât membrii familiei sale i-au trimis o scrisoare în care au încercat să îl convingă să nu devină musulman, informează independent.co.uk, citat de Mediafax.

Într-o scrisoare din august 1907, femeia care urma să devină în curând cumnata lui Churchill scria: „Te rog să nu te converteşti la islamism. Am remarcat în atitudinea ta o tendinţă pronunţată spre orientalism, tendinţe de paşă. Chiar le-am remarcat!”.

Dacă vei intra în contact cu islamismul, convertirea ta s-ar putea face chiar mai uşor decât presupui tu însuţi. Adu-ţi aminte de sângele tău, ştii la ce mă refer, luptă împotriva acestui gând!”, a adăugat ea.

Scrisoarea, descoperită de Warren Dockter, profesor de istorie la Universitatea Cambridge, a fost scrisă de Gwendoline Bertie, care s-a căsătorit cu fratele lui Winston Churchill, Jack.

Churchill nu s-a gândit niciodată în mod serios să se convertească la islamism”, a declarat însă profesorul Dockter.

Era mai mult sau mai puţin ateu în acea perioadă a vieţii sale. Avea însă într-adevăr o anumită fascinaţie pentru cultura islamică, însă acest fapt era ceva comun în rândul britanicilor din epoca victoriană”, a adăugat el.

Winston Churchill a avut posibilitatea de a observa societatea islamică atunci când s-a aflat în Sudan, în calitate de ofiţer în armata britanică. Într-o scrisoare expediată lui Lady Lytton, în 1907, Winston Churchill spunea că îşi dorea să fie „un paşă” - un titlu nobiliar în Imperiul Otoman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri