Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol. Fostul producător de filme, plasat în arest

Data actualizării: Data publicării:
NEW YORK, NY - JANUARY 06: Harvey Weinstein leaves the courtroom in New York City criminal court on January 6, 2020 in New York City. Weinstein, a movie producer whose alleged sexual misconduct helped spark the #MeToo movement, pleaded not-guilty on five counts of rape and sexual assault against two unnamed women and faces a possible life sentence in prison. (Photo by Stephanie Keith/Getty Images)
Foto: GettyImages

Mogulul din industria americană de film Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol de gradul al treilea. A fost găsit nevinovat la alte capete de acuzare mai grave și anume agresiune sexuală și viol de gradul I.

ACTUALIZARE 19:50. Harvey Weinstein a fost plasat în arest după ce a fost găsit vinovat de juraţi. Un reprezentant al acestuia a anunţat că avocatul producătorului va face apel.

„Un avocat este deja pe cale să facă apel la decizia curţii”, a anunţat reprezentantul lui Weinstein, Juda Engelmayer pentru CNN.

Judecătorul a recomandat ca Harvey Weinstein să rămână în arest după pronunţarea verdictului. Magistratul a solicitat transportarea acuzatului la infirmeria închisorii iar Weinstein a fost încătuşat.

Procesul a început pe 6 ianuarie, la Tribunalul din Manhattan, New York, după ce, pe 31 mai 2018, un mare juriu l-a inculpat pe Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei, scrie Mediafax. Actriţa Jessica Mann susţine că Weinstein a violat-o în 2013, iar Miriam Haley, asistentă de producţie, l-a acuzat de alte abuzuri sexuale, săvârşite în 2006, când ea folosea numele de Mimi Haleyi. Fostul producător de film a negat toate acuzațiile de sex fără consimțământul partenerei.

Mimi Haleyi i-a fost prezentată producătorului de film în 2004, la premiera europeană a filmului „Aviatorul / The Aviator”, iar ulterior a lucrat împreună cu el pentru o emisiune TV produsă în New York. După ce Weinstein i-a făcut mai multe avansuri nedorite, Haleyi a acceptat să se întâlnească cu el la apartamentul său din Manhattan.

„De cum a intrat în apartamentul meu, m-a obligat să întrețin relații sexuale cu acesta. L-am refuzat, dar m-a obligat, folosind forța fizică, să îi fac sex oral”, a povestit ea.

Peste 80 de femei l-au acuzat public pe Weinstein, în vârstă de 67 de ani, pentru agresiuni sexuale. Valul de acuzații nu a dus numai la decăderea sa profesională, ci și la o serie de investigații criminale care au alimentat și mișcarea #MeToo, cea care le-a dat multor femei curajul de a mărturisi că au fost expuse abuzului sexual din partea mai multor bărbați puternici din întreaga lume.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri