În lume circulă peste 4.000 de variante ale coronavirusului, susține un oficial britanic

Data publicării:
ilustrație planeta pamant sub asaltul pandemic
Noul coronavirus a ucis mai mult de 2,2 milioane de oameni dintr-un total de peste 104 milioane de oameni infectaţi, din populaţia globală de 7,7 miliarde. Foto: Getty Images

În lume ar circula în momentul de față peste 4.000 de variante ale noului coronavirus și tocmai de aceea toți producătorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer și AstraZeneca, încearcă să își îmbunătățească vaccinurile, a afirmat joi un oficial britanic, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

„Este foarte improbabil ca vaccinul actual să nu fie eficient în privința variantelor, fie ele din Kent (comitat din Anglia), fie altele, mai ales când este vorba de îmbolnăviri grave și spitalizare”, a declarat Nadhim Zahawi, subsecretar de stat responsabil pentru implementarea vaccinurilor anti-COVID-19.

„Toţi producătorii, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca şi alţii analizează cum îşi pot îmbunătăţi vaccinurile pentru a se asigura că suntem pregătiţi pentru orice variantă - sunt circa 4.000 de variante în lume de COVID-19 în momentul de faţă”, a continuat oficialul britanic.

Cu toate acestea, doar o mică parte dintre variantele de virus nou apărute prezintă probabil mutații importante și pot modifica virusul în mod apreciabil, amintește Reuters, conform British Medical Journal.

„Avem cea mai mare industrie de secvenţiere a genomului - avem circa 50% din industria mondială de secvenţiere a genomului - şi ţinem un registru al tuturor variantelor, aşa încât suntem gata să răspundem, fie în toamnă, fie mai târziu, la orice provocare pe care ar putea-o aduce virusul şi să producem următorul vaccin”, a conchis Zahawi.

Potrivit cifrelor Universităţii de Medicină Johns Hopkins, noul coronavirus numit de oamenii de ştiinţă SARS-CoV-2 a ucis de la depistarea sa, la finele lui 2019, mai mult de 2,2 milioane de oameni dintr-un total de peste 104 milioane de oameni infectaţi, din populaţia globală de 7,7 miliarde.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri