Încă un atac armat în SUA. Un adolescent a omorât cinci oameni

Data publicării:
2101 20atac 20sua-44813

Agresorul a intrat într-o casă din oraşul Albuquerque, statul New Mexico, şi a deschis focul cu o armă semiautomată. Două dintre victime au decedat pe loc, iar celelalte trei la spital.

Atacatorul a fugit de la locul crimei, însă a fost prins ulterior şi pus sub acuzare. Se pare că acesta are 15 ani, potrivit unui post local de televiziune.

Poliţia încă nu a aflat motivele din spatele atacului. Victimele sînt doi bărbaţi de 28 şi de 30 de ani şi trei copii: o fetiţă de şapte ani şi doi băieţi de patru şi şase ani.

Acest atac vine la scurt timp după masacrul de la o şcoală din Newtown, statul Connecticut, care a avut loc la 14 decemnrie, când un atacator a asasinat 20 de copii şi şase profesori.

Alte atacuri armate au avut loc după cel de la Newtown, inclusiv în şcoli.

Preşedintele Barack Obama s-a angajat să consolideze controlul vânzării de arme, cu scopul de a împiedica persoanele dezechilibrate mental şi infractorii să achiziţioneze arme de foc. El intenţionează totodată să interzică armele de asalt, dar opoziţia virulentă a republicanilor în Congres face această propunere greu de concretizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri