India. Fată de 16 ani arsă de vie după ce a fost violată

Data publicării:
india protest viol shutterstock_259971464
Foto: Shutterstock

O fată de 16 ani din India a fost arsă de vie după ce părinţii săi s-au plâns la bătrânii satului că a fost violată, conform poliţiei, scrie News.ro, care citează BBC.

india protest viol shutterstock_259971464
Foto: Shutterstock

 

Poliţia a comunicat că bătrânii le-au ordonat celor acuzaţi de viol să facă 100 de abdomene şi să plătească o amendă de 50.000 de rupii (621 euro). Însă au fost atât de furioşi încât, apoi, au bătut părinţii victimei şi au dat foc fetei.

„Cei doi acuzaţi au agresat fizic părinţii şi apoi s-au dus la casa acestora acolo unde, alături de complicii lor, au ars fata de vie”, a declarat Ashok Ram, ofiţerul de la poliţia locală.

Fata ar fi fost răpită de acasă atunci când părinţii săi se aflau la o nuntă. Poliţia a comunicat că a fost violată de doi bărbaţi într-o pădure în apropierea satului Raja Kendua.

Când au aflat ce s-a intâmplat, părinţii s-au dus la bătrânii satului pentru a-i pedepsi pe atacatori. Deşi consiliile satelor nu au nicio putere legală, ele exercită o influenţă puternică în zonele rurale ale Indiei şi reprezintă o alternativă faţă de sistemul judiciar costisitor.

Poliţia a anunţat că 14 dintre cele 18 persoane pe care le investighează au fost arestate. Unul dintre cei doi atacatori se află în continuare în libertate.

Aproape 40.000 de cazuri de viol au fost raportate în India în 2016. Multe cazuri, însă, nu sunt raportate din cauza stigmatizării asociate violului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri