Medicul care l-a însoțit pe Putin în timpul unei vizite la un spital din Moscova este infectat cu coronavirus

Data publicării:
Russian president Vladimir Putin visits a hospital
FOTO: Agerpres

Medicul-şef al principalului spital moscovit ce îi tratează pe bolnavii de COVID-19, care s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin săptămâna trecută, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, informează AFP şi DPA, citând agenţia de presă Interfax şi televiziunea publică rusă Rossia-24, potrivit Agerpres.

Dmitri Proţenko conduce spitalul "Kommunarka" din Moscova pentru bolnavii de COVID-19. Capitala rusă a înregistrat cele mai multe cazuri de contaminare în Rusia cu noul coronavirus până în prezent, cu 387 de cazuri până marţi.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat imediat că preşedintele rus este testat în mod regulat pentru noul coronavirus şi că "totul este normal", potrivit Interfax.

Foarte activ pe Facebook, medicul Denis Proţenko a confirmat că este bolnav, menţionând însă că nu are simptome îngrijorătoare. "Da, testul CoV este pozitiv, dar mă simt destul de bine. M-am izolat în biroul meu unde există toate condiţiile de telemuncă. Cred că imunitatea pe care am construit-o luna aceasta va funcţiona", s-a declarat convins el.

Preşedintele rus (67 de ani) s-a întâlnit pe 24 martie cu medicul-şef al spitalului Kommunarka, situat la o periferie a Moscovei, care a devenit în ultimele săptămâni principala unitate pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Cei doi şi-au strâns mâna în faţa fotoreporterilor, au urcat apoi împreună pe o scară rulantă şi au vorbit fără mască.

Întâlnirea a avut loc cu o zi înainte de discursul rostit de Putin către naţiune în care anunţa o săptămână de concediu cu plată pentru combaterea propagării epidemiei generate de noul coronavirus în Rusia.

Medicul Proţenko i-a spus atunci preşedintelui Vladimir Putin că Rusia ar trebui să se pregătească să se confrunte cu "scenariul italian", cu referire la gravitatea situaţiei din Italia.

De luni, o mare parte a Rusiei, în special capitala Moscova, a instituit măsuri stricte de izolare la domiciliu.

Conform Interfax, numărul de cazuri înregistrate de coronavirus în Rusia a depăşit 2.000 marţi, cu o creştere de 500 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri