Militarul care l-a împuşcat pe Osama ben Laden a povestit ultimele clipe ale teroristului

Data publicării:
1202 20bin 20laden-48943

„Când am intrat, o ţinea pe soţia lui în faţă, drept scut. Era înalt, mai înalt decât oricare dintre noi, extrem de slab şi cu barbă lungă. Nu mă aşteptam să fie atât de înalt. Înainta cu grijă. Nu ştiam dacă are o vestă antiglonţ sau nu. Avea o armă la îndemână. Era o ameninţare. Trebuia să îl împuşc în cap ca să nu îi ofer posibilitatea să se sinucidă”, a povestit militarul american.

Chiar dacă era soldat de elită şi fusese călit în multe confruntări, momentul în care a apăsat pe trăgaci l-a copleşit.

”Nu voiam să scape, să se sinucidă, aşa că în secunda aia l-am împuşcat în frunte. A căzut în faţa patului şi atunci l-am împuşcat din nou, în acelaşi loc. Era mort. Nu mai mişca. Avea limba scoasă şi l-am privit când şi-a dat ultima suflare, în timp ce mă gândeam: oare ăsta e cel mai bun lucru pe care l-am făcut sau cel mai rău? Imaginea era îngrozitoare, am văzut pur şi simplu cum îi curgeau creierii prin crăpătura din cap şi cum i se prelingeau pe faţă!”, a continuat acesta.

Osama ben Laden, liderul Al-Qaida, acuzat de mai multe atentate, printre care și cel din 11 septembrie 2001 de la Turnurile Gemene din New York, a fost ucis pe 1 mai 2011 de trupele americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri