Galerie Foto O casă cu 5 dormitoare din Scoția se vinde cu tot cu insula pe care se află, la prețul unui apartament

Data actualizării: Data publicării:
Insula scotiana cu cladiri
Insula Pladda FOTO: Profimedia Images

Într-o perioadă în care prețurile la imobiliare au crescut abrupt în toată Europa, în Scoția a apărut o ofertă cel puțin surprinzătoare: o casă cu mai multe dormitoare, plus anexe, se vinde cu tot cu insula pe care se află la un preț mai mic decât costul mediu al unui apartament în Londra.

Insula Pladda FOTO: Profimedia Images
Insula Pladda FOTO: Profimedia Images

Insula Pladda, care se află pe Coasta Atlantică a Scoției, a fost scoasă la vânzare cu 350.000 de lire sterline, în timp ce la Londra prețul mediu al unui apartament este de 428.000 de lire.

Insula are 11 hectare și se vinde împreună cu o „gamă extinsă” de clădiri, care, însă, au nevoie de reparații, potrivit The Scotsman.

Are propriul far, care funcționează încă din 1790, însă acesta nu este inclus în ofertă.

Casa are cinci dormitoare cu dimensiuni decente, dar pentru că nu a fost locuită de ani de zile, este destul de degradată. Pe insulă există și o a doua clădire în care pot fi amenajate două dormitoare, bucătărie și baie.

Noul proprietar va avea și o grădină de 1 hectar, un heliport și un debarcader.

Dar pe lângă toate aceste facilități, insula este foarte pitorească și are o faună destul de bogată, având înregistrate peste 100 de specii de păsări, potrivit agenției care a scos-o la vânzare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri