O formă misterioasă de pneumonie virală, în China. Autorităţile au anunțat că nu este SARS, MERS sau gripă aviară

Data publicării:
The scientist experimented in the laboratory
Foto: GettyImages

Circa 60 de persoane au fost diagnosticate cu o formă misterioasă de pneumonie virală în China, iar autorităţile din domeniul sănătăţii din oraşul Wuhan au anunţat că nu este vorba despre un focar de sindrom respirator sever acut (SARS), sindrom respirator din Orientul Mijlociu (MERS) sau de gripă aviară, precizând că lucrează în continuare la identificarea cauzei şi a sursei, informează luni Agerpres.

Comisia Municipală pentru Sănătate din Wuhan a anunţat, într-un comunicat, că în total 59 de cazuri de o formă necunoscută de pneumonie virală au fost raportate până duminică, dintre care şapte pacienţi sunt în stare critică. De asemenea, în comunicat se precizează că 163 de persoane care au intrat în contact cu aceşti pacienţi se află sub observaţie medicală.

Pneumonia virală a început în centrul oraşului Wuhan la sfârşitul lunii trecute, provocând îngrijorări privind un posibil focar de SARS.

Filipine a anunțat controale amănunțite în cazul pasagerilor veniți din China

Filipine a intensificat controalele asupra călătorilor din China, a anunţat luni departamentul de sănătate al ţării.

Pasagerii din China trebuie să fie examinaţi fizic şi pot fi puşi în carantină dacă prezintă febră, răceală sau tuse la sosirea în ţară, a declarat Eric Domingo, subsecretar în Ministerul Sănătăţii din Filipine.

Scanerele termice vor ajuta personalul medical din aeroporturi să stabilească dacă pasagerii prezintă febră, a precizat oficialul.

„Suntem de două ori mai precauţi şi ne aflăm în alertă alături de alte state asiatice astfel încât să putem izola şi preveni” răspândirea virusului în ţară, a spus el.

Domingo a menţionat că autorităţile din domeniul sanitar se află în continuare în proces de determinare cu exactitate a bolii. „Este foarte neobişnuit, deoarece cazurile sunt grupate”, a adăugat el.

Cazuri de pneumonie misterioasă, semnalate și în Hong Kong

Infecţia a fost semnalată prima dată săptămâna trecută în oraşul Wuhan.

Hong Kong a raportat de asemenea 16 cazuri suspecte de pneumonie misterioasă, deşi niciunul dintre pacienţi nu ar fi vizitat oraşul Wuhan.

Focarul a declanşat îngrijorări de reapariţie a SARS, care a provocat decesul a peste 800 de persoane la nivel mondial după ce a izbucnit în sudul Chinei în 2002.

Editor web: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri