O româncă de 29 de ani a murit din cauza unui ulcer, la Roma. Ambulanța a venit abia după 3 ore

Data publicării:
romanca
Paula Onofrei avea 29 de ani și a murit pe data de 23 iulie FOTO: Il Messaggero

Familia unei tinere din România care a murit la Roma, în Italia, din cauza unui șoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat a înaintat o plângere pentru omor din culpă, reclamând printre altele că ambulanța a venit prea târziu, după aproape 3 ore.

Paula Onofrei avea 29 de ani și a murit pe data de 23 iulie. Locuia împreună cu familia la Roma și lucra la un bar. Cu două zile înainte de a muri, ea a ajuns la Urgențe, cu dureri de stomac, însă medicii au asigurat-o că nu este nimic grav și au trimis-o acasă după ce i-au prescris analgezice.

În noaptea de 22 spre 23 iulie, ea a plecat de la serviciu înainte de a-și termina tura, pentru că începuse să se simtă foarte rău. După câteva ore i-a spus surorii sale, Rebecca, că nu-și mai simte mâinile și picioarele, iar la ora 13:03 aceasta a sunat prima dată la numărul de urgențe medicale - 118 - și a solicitat o ambulanță, potrivit La Repubblica.

Deși operatorul a spus că o ambulanță va sosi imediat, aceasta n-a apărut, timp în care starea Paulei s-a agravat. Rebecca a sunat din nou la ambulanță la ora 14.13, apoi la ora 14.57 când deja Paula nu mai putea să vorbească și nici nu mai vedea, iar „corpul începuse să i se învinețească”. La ora 15:29 sora pacientei a sunat pentru a patra oară la ambulanță, iar o autospecială a sosit după aproximativ 10 minute, însă deja era prea târziu. Decesul ei a fost pronunțat la ora 17.14.

După autopsie s-a stabilit că Paula a murit din cauza unui șoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat. „Așteptăm cu încredere ca justiția să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat Aurelio Padovani, avocatul familiei Onofrei, care a înaintat o plângere pentru omor din culpă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri