Pedeapsa pe care a primit-o un criminal în serie nigerian pentru uciderea a nouă femei. Bărbatul, însă, spune că are mai multe victime

Data publicării:
Gracious David-West
Gracious David-West FOTO: Profimedia Images

Un bărbat care a ucis nouă femei, într-un caz care a provocat revoltă în Nigeria, a fost condamnat la moarte în Port Harcourt.

Procurorii spun că tânărul de 26 de ani, Gracious David-West, și-a strangulat victimele în camere de hotel, în perioada iulie - septembrie 2019. Judecătorul Adolphus Enebeli a spus că va fi executat prin spânzurare, potrivit BBC.

Pedeapsa cu moartea este extrem de rară în Nigeria, ultimele trei execuții având loc în 2016.

Una dintre presupusele sale victime ale criminalului în serie a supraviețuit atacului, dar nu a fost martor în timpul procesului. Autoritățile spun că nu se știe unde se află, deși i s-a spus să nu părăsească statul.

Poliția spune că bărbatul a mărturisit și uciderea altor șase femei din alte zone ale țării, dar nu a fost acuzat pentru aceste crime din lipsă de probe. Le-a ucis pe cele nouă femei în același mod: după ce făcea sex cu ele, le lega de mâini și picioarele, apoi le sugruma.

Cum a fost prins

David-West și-a recunoscut crimele încă de la începutul anchetei, dar judecătorul a cerut un proces din cauza „gravității faptelor”. În primă fază, autoritățile au suspectat că a avut complici, dar nu s-a găsit nicio dovadă în acest sens.

Cazul i-a oripilat pe oamenii din Port Harcourt, care au ieșit în stradă și le-au cerut autorităților să rezolve crimele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul a fost arestat pe 19 septembrie 2019, în timp ce încerca să fugă din Port Harcourt. Imaginile cu el ieșind din hotel surprinse de camerele de supraveghere s-au viralizat. El a fost recunoscut într-un autobuz care se deplasa spre Uyo.

Ce se știe despre criminal

David-West s-a născut în orașul Buguma din statul Rivers, o comunitate de coastă cunoscută pentru plajele sale și unde sunt exploatări de petrol. Orașul are o istorie bogată de violențe.

Poliția spune că David-West a fost membru al unei bande de tip mafiot în orașul natal.

Cei care îl cunosc au declarat pentru BBC că este singurul copil născut într-o casă poligamă, dar el și mama lui au trăit separat de restul familiei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri