Peste 100 de de oameni au murit în inundaţiile din estul Republicii Democrate Congo

Data actualizării: Data publicării:
inundatii in congo
Peste 100 de de oameni au murit în inundaţiile din estul Republicii Democrate Congo. Foto: Profimedia

Peste 100 de persoane au murit în inundaţiile provocate joi seara de ploile abundente înregistrate în Sud-Kivu, provincia estică a Republicii Democrate Congo (RDC) care se învecinează cu Rwanda, unde ploile torenţiale au ucis cel puţin 130 de persoane în această săptămână, au declarat vineri surse locale, potrivit AFP.

Un responsabil din teritoriul afectat a indicat pentru AFP un „bilanţ provizoriu de aproximativ 100 de morţi”, iar un deputat a avansat pentru un post de radio local un total de circa 150 de morţi şi numeroşi dispăruţi.

Satele din teritoriul Kalehe, la vest de lacul Kivu, care marchează graniţa dintre RDC şi Rwanda, au ajuns sub ape atunci când râurile au ieşit din matcă, a explicat Archimede Karhebwa, administrator adjunct al teritoriului respectiv.

Printre cele mai afectate sate se numără Chabondo, Bushushu, Nyamukubi, unde căutarea celor dispăruţi continua vineri seara, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Deputatul Vital Muhini, un ales din Kalehe, a deplâns la Radio Okapi Bukavu „pagubele devastatoare, umane şi materiale”, înainte de a detalia bilanţul provizoriu: 72 de morţi în Chabondo, 31 în Bushungu, 45 în Nyamukubi.

Un membru al echipelor de salvare a declarat în cursul după-amiezii pentru AFP sub rezerva anonimatului că au fost recuperate 68 de cadavre. „Căutările continuă printre dărâmături”, a precizat el.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri