Peste 5.300 de oameni, ținuți în carantină pe două vase de croazieră din cauza coronavirusului din China

Data publicării:
Nava de croazieră Diamond Princess
Nava de croazieră Diamond Princess Foto: wikipedia.org

Peste 5.300 de oameni sunt în carantină la bordul a două nave de croazieră aflate în largul coastelor Japoniei și Hong Kongului, în urma unor suspiciuni că pasagerii și echipajul s-ar putea să fi fost expuși la coronavirusul din Wuhan din cauza unor pasageri infectați, relatează CNN.

Cele două vase sunt „Diamond Princess”, ancorat în largul Yokohama, lângă Tokyo, cu un echipaj de 1.045 de oameni și 2.666 de pasageri, între care 428 de americani. Al doilea vas, „World Dream”, este ancorat la terminalul Kai Tak Cruise Terminal din Hong Kong, cu 1.800 de oameni la bord.

10 oameni - un american, doi australieni, trei japonezi și trei cetățeni din Hong Kong, plus un filipinez, membru al echipajului - de la bordul „Diamond Princess” au fost depistați pozitiv și au fost duși la spital. Restul celor de pe navă rămân în carantină 14 zile.

În ceea ce privește celălalt vas, autoritățile din Hong Kong îi testează pe oamenii aflați la bord, după ce unii membri ai echipajului au început să prezinte febră și alte simptome. Potrivit Departamentului Sănătății din Hong Kong, 90% din pasageri provin din regiunea autonomă, iar în acest moment la bordul navei nu se află nicio persoană originară din China continentală. Între 19 și 24 ianuarie, la bordul navei au fost trei chinezi care ulterior au fost depistați cu coronavirus. Nava a andocat miercuri la Hong Kong, după ce autoritățile taiwaneze au refuzat marți să permită accesul vasului în portul Kaohsiung.

Oamenilor de la bordul ambelor nave li se fac controale de sănătate, iar celor care au simptome suspecte li se fac teste rapide pentru coronavirus, care în prezent a îmbolnăvit peste 20.000 de oameni în China și alți 200 în peste 25 de țări și teritorii. Aproape 500 de persoane au murit până acum.

Autoritățile chineze au anunțat că în special persoanele în vârstă sunt vulnerabile în fața noului tip de coronavirus. 80 la sută dintre decesele înregistrate în China erau persoane cu vârsta peste 60 de ani.

 

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri