Poliția din India a demolat casa bărbatului filmat în timp ce urina pe o persoană din societatea tribală

Data publicării:
india
Sursa foto: captură video ANI MP/CG/Rajasthan / Twitter

Autoritățile din statul indian Madhya Pradesh au demolat casa unui bărbat după ce pe internet s-a viralizat o filmare în care acesta urina pe un alt bărbat care face parte din societatea tribală, informează CNN.

Incidentul s-ar fi petrecut în urmă cu un an, iar Pravesh Shukla a fost arestat marți și pus sub acuzare. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să fie amendat și ar putea petrece până la 2 ani în închisoare.

"Imediat ce am aflat de acest clip video care s-a viralizat, poliția a luat măsuri", a declarat Priya Singhs, superintendent adjunct al poliției din districtul Sindhi, unde incidentul s-a produs.

Poliția a mai comunicat CNN că autoritățile statului au ordonat demolarea casei lui Pravesh Shukla pentru că era "construită ilegal". Presa locală a arătat cum locuința a fost dărâmată miercuri cu buldozerele.

Nu este prima dată când autoritățile indiene au demolat casa unei persoane acuzate de activități criminale.

După ciocnirile violente dintre musulmani și hinduși, în aprilie 2022, autoritățile din Madhya Pradesh au demolat mai multe proprietăți aparținând unor persoane despre care spunea că sunt "provocatori" și "invadatori", susținând că locuințele aleau construite ilegal pe domeniul public.

La câteva luni distanță, în iunie 2022, oficialii statului Uttar Pradesh au demolat casele mai multe oameni acuzați că ar fi implicați în proteste la adresa unor comentarii anti-islamice făcute de doi membri ai partidului naționalist Bharatiya Janata Party (BJP).

Într-o postare pe Twitter, guvernul din statul Madhya Pradesh a anunțat că victima va primi compensații de 500.000 de rupii (6.000 de dolari) și suma de 150.000 de rupii (1800 de dolari) ca să își construiască o casă.

Anunțul a fost făcut la o zi după ce ministrul-șef din Madhya Pradesh, Shivraj Singh Chouhan, a vizitat victima și i-a cerut scuze.

Societatea tribală reprezintă 8,6% din populația Indiei, potrivit USAID. În timp ce populația de peste 100 de milioane de oameni este recunoscută în cadrul constituției drept "triburi protejate", ea rămâne "printre cele mai marginalizate și dezavantajate grupuri din India".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri