Poliția din SUA a rezolvat abia acum o crimă din 1959. Cazul lui Candice Rogers: cine a ucis-o și cum a fost descoperit autorul

Data actualizării: Data publicării:
Candy Rogers
Candy Rogers FOTO: Departamentul de Poliție din Spokane

Dispariția și uciderea lui Candice Rogers, de 9 ani, a șocat comunitatea din Spokane, Washington, în martie 1959. Acum, la 62 de ani de la tragicul eveniment, datorită unor tehnici criminalistice avansate, poliția spune că s-a aflat, în sfârșit, identitatea ucigașului.

Candy Rogers a dispărut din cartierul West Central din Spokane, iar trupul ei a fost descoperit după câteva săptămâni, într-o pădure din apropiere. Fusese violată și apoi sugrumată cu o fâșie textilă provenită din îmbrăcămintea ei. Fără un registru al infractorilor sexuali în 1959 și lipsa unor tehnici criminalistice adecvate, poliția a interogat mai mulți suspecții, dar nu a găsit niciodată probe împotriva unuia din ei și nici n-a arestat vreodată pe cineva, relatează USA Today.

Însă anchetatorii cazului au conservat o probă care conținea și material seminal, iar aceasta a fost testată la începutul anului 2021. Eșantionul a redus lista de suspecți la trei frați. Ulterior, au fost descoperite similarități cu profilul genetic al lui John Reigh Hoff, spune poliția.

Anchetatorii au contactat-o pe fiica lui Hoff, care a fost cooperantă și a furnizat o probă de ADN. Rezultatele au arătat că este de 2,9 milioane de ori mai probabil ca „ADN-ul fiicei lui Hoff să fie legat de proba recuperată decât în cazul populației generale”, potrivit anchetatorilor.

Dar Hoff a murit și nu mai există posibilitatea unui proces penal. Totuși, detectivii i-au deshumat cadavrul, iar probele ADN recuperate corespund cu cele lăsate pe hainele fetiței ucise acum 62 de ani. Astfel, criminalul a fost identificat în cele din urmă.

Hoff avea 20 de ani când a ucis-o pe Candy Rogers și locuia la aproximativ un kilometru de casa fetiței. El a intrat în armată la vârsta de 17 ani și la doi ani după descoperirea cadavrului fetiței a fost condamnat pentru agresarea unei femei.

La cea de-a doua faptă, Hoff și-a dezbrăcat victima, a legat-o și a sugrumat-o, însă femeia a supraviețuit. Hoff a stat șase luni în închisoare și a fost dat afară din armată.

Hoff s-a sinucis la vârsta de 31 de ani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri