Proteste masive în Venezuela. Locuitorii cred că schimbarea e aproape

Data publicării:
Proteste masive în Caracas, Venezuela, împotriva regimului Maduro
Proteste masive în Caracas, Venezuela, împotriva regimului Maduro

Sute de mii de oameni au ieşit ieri pe străzile din Caracas ca să-şi arate susţinerea pentru autoproclamatul preşedinte interimar al Venezuelei. În faţa mulţimii, Juan Guaido a făcut un nou apel la oamenii regimului, mai ales la militari, să-l abandoneze pe Nicolas Maduro. În paralel cu demonstranţia anti-regim, într-o altă parte a oraşului, Nicolas Maduro şi-a scos mii de susţinători în stradă. Preşedintele contestat al Venezuelei a propus organizarea de alegeri anticipate nu pentru preşedinţie, aşa cum îi cere Occidentul, ci pentru Parlament, singura instituţie controlată de opoziţie.

Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela: Mâna noastră rămâne întinsă către toţi angajaţii guvernamentali. Nu ne aşteptăm ca forţele armate să dea doar declaraţii. Nu ne aşteptăm doar la asta. Ne aşteptăm să se ridice în forţă şi în masă.

Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei: Sunt de acord că ar trebui să legitimăm din nou puterea legislativă a ţării şi să organizăm noi alegeri libere care să garanteze că poporul decide asupra unei noi Adunări Naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri