Refugiații găsiți într-un camion în Austria au murit pe teritoriul Ungariei

Data publicării:
camion abandonat refugiati foto twitter

Foto: Twitter

Potrivit poliției austriece, rezultatele preliminare ale autopsiei indică faptul că victimele au decedat la puțin timp după ce au trecut granița dintre Serbia și Ungaria. De asemenea, în urma expertizei tehnice a vehiculului se poate confirma că acesta era închis ermetic, astfel că oxigenul nu avea cum să pătrundă din exterior în spațiul mic în care cei 71 de refugiați erau înghesuiți.

Conform actelor de identitate găsite, refugiații nu erau doar sirieni, cum s-a afirmat inițial, ci și irakieni și afgani.
Până în prezent au fost arestate șase persoane, cinci bulgari și un afgan, suspectați că sunt autorii acestui act criminal.
În urma noilor elemente anunțate vineri de poliția austriacă, este posibil ca ancheta să fie transferată în întregime autorităților ungare, până în prezent investigația fiind condusă în paralel de Ungaria și Austria.

La puțin timp după ce respectivul camion, înmatriculat în Ungaria, a fost găsit abandonat pe banda de urgență a unei autostrăzi din Austria, poliția austriacă a mai găsit un vehicul identic în estul țării și în care 81 de imigranți ilegali erau pe punctul de a muri și ei asfixiați. Refugiații, abandonați în voia sorții de cei care i-au adus acolo, au reușit să facă o gaură în caroseria camionului, ceea ce i-a ajutat să supraviețuiască.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri