Repetiție pentru funeraliile lui Margaret Thatcher

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-15-12h37m17s18

Străzile au fost închise, iar procesiunea funebră a refăcut în cele mai mici detalii traseul care va fi parcurs peste două zile. 

În ciuda dorinţei sale de a nu fi cheltuiţi banii contribuabililor, Margaret Thatcher va beneficia de funeralii publice cu onoruri militare, ale căror costuri ar putea ajunge la 10 milioane de lire sterline.

Covoiul a străbătut peste cinci kilometri, de la Biserica Sfântul Clement, biserică a Forţelor aeriene britanice, până la Catedrala St. Paul. Totul a fost pus la punct până în cele mai mici detalii. Organizatorii au adus chiar și un sicriu, pe care l-au aşezat pe un afet de tun, exact ca în ziua funeraliilor. Marşuri funebre de Chopin şi Beethoven au însoţit întreaga procesiune.

Măsurile de securitate luate pentru acest eveniment sunt şi ele impresionante. Pentru a nu avea surprize, organizatorii au luat în calcul orice detaliu. Mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru ceremonie. Pe toate acoperişurile vor fi plasaţi lunetişti, iar sute de agenţi în civil se vor infiltra în mulţime.

Zeci de șefi de state și de guverne sunt așteptați la funeraliile lui Margaret Thatcher. Toţi foştii premieri britanici au fost invitaţi la ceremonie, iar regina Elisabeta a II-a a hotărât să treacă peste protocol şi să asiste la funeralii, împreună cu prinţul consort Philip. O singură dată a mai făcut acest lucru - în 1965, la înmormântarea lui Sir Winston Churchill.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri