Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord

Data publicării:
steag NATO - nato.int

"Desfăşurarea în continuare a unor exerciţii militare şi trimiterea de avioane cu capacitate nucleară în statele baltice" vor duce la "distrugerea" stabilităţii şi a securităţii în această regiune, a subliniat Meşkov, potrivit Mediafax.

De asemenea, el a declarat că Alianţa Nord-Atlantică nu a oferit "nicio dovadă" privind o prezenţă militară rusă în Ucraina, acuzând Occidentul că se bazează doar pe informaţiile oferite de Kiev.

"Subliniez că o aderare a Ucrainei la NATO va submina întregul sistem de securitate european. Cei care vor împingă Kievul în braţele NATO îşi asumă mari responsabilităţi geopolitice", a avertizat Meşkov.

Noul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele SUA, Barack Obama, au cerut, luni, Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei, în contextul în care administraţia prooccidentală de la Kiev şi NATO au acuzat de multe ori Moscova că a trimis militari pentru susţinerea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. Rusia susţine că nu a trimis trupe în Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri