Masacru într-un resort din Mexic. Bărbați înarmați au ucis mai mulți adulți și un copil

Data actualizării: Data publicării:
politisti din mexic intr-o masina de teren
Șase adulți și un copil, uciși într-un complex turistic din Mexic. Foto: Profimedia

Bărbați înarmați au ucis sâmbătă șapte persoane, printre care și un copil, într-un atac asupra unui complex turistic din Cortazar, statul mexican Guanajuato, au declarat autoritățile. Regiunea este din ce în ce mai afectată de violența cartelurilor de droguri, relatează Reuters.

Imaginile distribuite pe scară largă pe rețelele sociale au arătat consecințele atacului într-un complex turistic plin de palmieri din orășelul Cortazar.

Nu a fost clar cine s-a aflat în spatele atacului în care a fost ucis un copil de șapte ani, trei bărbați și trei femei, a declarat departamentul local de securitate din Cortazar. O persoană a fost grav rănită.

În ultimii ani, cartelurile rivale de droguri au purtat bătălii sângeroase pentru a controla teritoriul și rutele de trafic prin acest stat mexican.

Videoclipul filmat la scurt timp după atac a arătat adulți și copii șocați, trecând pe lângă mai multe cadavre care zăceau lângă o piscină.

„Au venit asasini puternic înarmați și asta s-a întâmplat”, a spus un bărbat neidentificat.

„După atac, atacatorii au fugit, dar nu înainte de a provoca pagube magazinului din complex și de a lua camerele de supraveghere și monitorul”, au declarat autoritățile locale într-un comunicat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri