Soartă incertă pentru femeia creștină care a scăpat de spânzurare în Pakistan. I s-a interzis să plece din ţară

Data publicării:
asia bibi
Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie în urmă cu opt ani, dar Curtea Supremă din Pakistan a anulat decizia

Soartă incertă pentru femeia creştină din Pakistan achitată după ce fusese condamnată la moarte pentru blasfemie. Soţul ei a lansat un apel la azil politic în mai multe ţări occidentale. Achitarea femeii a stârnit furia islamiştilor, care au protestat timp de trei zile şi au paralizat ţara.

Pakistaneza creştină Asia Bibi părea salvată după ce a câştigat apelul la Curtea Supremă. Însă procurorii au făcut cerere de recurs, iar guvernul a cedat presiunilor islamiştilor şi a fost de acord să-i interzică acesteia să părăsească ţara.

Soţul femeii se teme că ar putea fi atacată în închisoare înainte să fie eliberată. Se teme şi pentru familia sa. Într-un interviu pentru Deutsche Welle, a spus că în ultimele zile a fost nevoit să se ascundă împreună cu copiii săi.

Islamiştii au reacţionat violent după ce Curtea Supremă a decis achitarea, pentru că nu sunt suficiente dovezi împotriva ei. Au urmat trei zile de haos în care radicalii au blocat străzile în marile oraşe şI au paralizat toate activităţile, cerând ca femeia să fie spânzurată în public.

Asia Bibi a petrecut deja aproape 10 ani la închisoare. Calvarul a început de la o ceartă cu două femei musulmane care au refuzat să bea apă din cana din care băuse şi ea, când munceau împreună pe câmp. A fost acuzată că l-a insultat pe profetul Mahomed în timpul altercaţiei.

Creştinii reprezintă aproximativ 2,6 la sută din populaţia Pakistanului, unde mişcările islamiste sunt tot mai puternice. Sunt frecvent ţinta discriminării şi violenţelor şi riscă să fie linşaţi şi de la un simplu zvon că ar fi comis o blasfemie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri