Starurile din Game of Thrones le cer liderilor europeni să-i ajute pe refugiați

Data publicării:
Game of Thrones

Cei trei actori au mers pe insula Lesbos, unde au vizitat tabăra de refugiați Kara Tepe în numele organizației umanitare International Rescue Committee. Această tabără găzduiește inclusiv refugiați sirieni sosiți înainte de intrarea în vigoare a acordului UE-Turcia, care prevede retrimiterea în Turcia a tuturor persoanelor sosite ilegal, după 20 martie, în insulele grecești.

Acești oameni inteligenți și muncitori nu doresc decât să meargă acasă. Acum sunt însă blocați și sunt groaznic de triști. Ceea ce e de înțeles. Dar noi putem face mai multe pentru ei. Noi trebuie să facem mai multe pentru acești oameni”, a spus Lena Headey.

Aici nu este vorba despre un cutremur sau de un tsunami. Aceasta este o criză provocată de oameni. 57.000 de oameni blocați în Grecia. Tabere de refugiați în Europa? Oare acesta este standardul pe care liderii europeni doresc să-l impună ca modalitate de răspuns la o criză globală a refugiaților?”, s-a întrebat retoric Liam Cunningham.
Înaintea celor trei actori din Game of Thrones, această tabără de refugiați a fost vizitată și de Papa Francisc, de actrițele americane Susan Sarandon și Angelina Jolie, precum și de maestrul chinez al artei contemporane Ai Weiwei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri