Statele Unite vor confisca un zgârie-nori deţinut în secret de Iran

Data publicării:
zgarie

 

Imobilul este situat pe 5th Avenue, în centrul Manhattan-ului. Potrivit procurorului federal din Manhattan, Preet Bharara, confiscarea şi vânzarea acestuia ar fi cea mai importantă confiscare legată de terorism, potrivit CNN.

Un judecător federal a dat curs, în această săptămână, unei plângeri a administraţiei americane potrivit căreia proprietarii imobilului au încălcat sancţiunile împotriva Iranului şi legislaţia privind spălarea de bani.

Clădirea a fost construită în 1970 de o organizație non-profit deținută de șahul Iranului, detronat la sfârșitul acelui deceniu. Astăzi, proprietatea este deținută, în proporție de 60%, de organizație, acum numită Fundația Alavi, și 40% de Assa Corporation.

Procurorii cred ca Assa Corporation este o fațadă pentru o bancă deținută și controlată de guvernul iranian, care, de asemenea, controlează și Fundația Alavi. Proprietarii imobilului ar fi transferat venitul din chirii şi alte fonduri către Teheran.

Bharara a declarat că fructul vânzării turnului ar procura "mijloace pentru indemnizarea victimelor terorismului finanţat de Iran".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri