SUA acuză Beijingul de atacuri cibernetice. China critică expansiunea militară a Statelor Unite

Data publicării:
chuck

Chuck Hagel a participat la o conferinţă pe teme de securitate desfăşurată în Singapore, unde a rostit un discurs. „Statele Unite au exprimat preocupări în legătură cu ameninţarea din ce în ce mai mare pe care o reprezintă atacurile cibernetice, unele dintre ele având legătură cu Guvernul şi armata chineză”, a spus Hagel în cursul discursului, conform postului ABC News, citat de Mediafax.

Afirmaţiile şefului Pentagonului au atras replica generalului chinez Yao Yunzhu, directorul Centrului China-SUA pentru Relaţiile în domeniul Apărării, o entitate din cadrul armatei chineze.

Vă mulţumesc că aţi menţionat China de atâtea ori”, a spus oficialul militar chinez. ”Dar schimbarea strategiei SUA privind forţele desfăşurate în regiunea Asia-Pacific a fost interpretată ca fiind o încercare de contracarare a influenţei din ce în ce mai mari a Chinei, o tentativă de blocare a ascensiunii militare chineze. China nu ştie cum să interpreteze aceste semnale”, a declarat generalul, cerând garanţii că Washingtonul doreşte o relaţie pozitivă cu Beijingul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri