Taiwan: Dezvoltatorul blocului prăbușit după cutremurul de sâmbătă a fost arestat

Data publicării:
GettyImages-508652368-1

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 04.00 (20.00 GMT vineri), la începutul sărbătorii Anului nou lunar, majoritatea morților înregistrându-se în blocul Wei-guan Golden Dragon Building din Tainan, în timp ce alte două persoane au murit în alte părți ale orașului.

Eforturile de salvare s-au concentrat asupra dărâmăturilor blocului de 17 etaje, în care 100 de persoane sunt date dispărute și se crede că ar fi îngropate sub moloz.

După cutremur au fost formulate mai multe întrebări asupra calității construcției și în special a calității materialelor utilizate.

Liu Shih-chung, secretar general adjunct al administrației din Tainan, a declarat că un mandat de arestare fusese emis pe numele lui Lin Ming-hui, dezvoltatorul Wei-guan Golden Dragon Building, și ale altor două persoane.

Martorii cu care Reuters a discutat la locul dezastrului au văzut cutii de ulei de gătit în cavitățile din ziduri expuse în urma cutremurului, în timp ce media din Taiwan a relatat despre prezența polistirenului în bârnele de susținere, în amestec cu cimentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri