Tokyo va fi gazda Jocurilor Olimpice din 2020

Data publicării:
tokio-2

Tokyo a fost ales de Comitetul Internaţional Olimpic drept organizatorul Jocurilor Olimpice din 2020. Va fi cea de-a 32-a ediţie a competiţiei, iar Japonia va fi pentru a doua oară gazda JO, după 56 de ani.

După o aşteptare tensionată de ore bune, anunţul a fost primit cu o explozie de bucurie de către delegaţia Japoniei la ceremonia organizată în Buenos Aires. Bucuria a fost pe măsură şi la Tokyo, unde mii de oameni aşteptau rezultatul alegerilor.

După aproape 60 de ani, capitala Japoniei devine astfel a doua oară gazda Jocurilor Olimpice. Cu o infrastructură de care puţine oraşe din lume dispun şi cu o organizare de invidiat, Tokyo era favorit înainte de anunţarea rezultatelor.

Momentul anunţului la Buenos Aires:


Roman Paşca, român stabilit în Japonia, comentează la Digi24:


Atuurile capitalei Japoniei în competiţia olimpică

Tokyo este oraşul care aduce cu sine tradiţia de 2000 de ani a unui imperiu, o civilizaţie originală şi creativă, o economie supraperformantă şi o artă a ospeţiei dusă la rafinament. Candidatura la găzduirea Jocurilor Olimpice din 2020 este susţinută de două treimi din populaţia arhipelagului japonez. Faptul că a mai fost odată gazdă a jocurilor, în 1964, şi a răspuns cu brio tuturor cerinţelor, nu face decât să sublinieze îndreptăţirea candidaturii  şi realegerii megalopolisului asiatic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri