Tunsoare la indigo în Coreea de Nord: Toţi bărbaţii trebuie să îşi aranjeze părul după liderul suprem Kim Jong-un

Data publicării:
kim-2

În Coreea de Nord, disciplina este totul, chiar şi atunci când este vorba de aspectul exterior, aşa că bărbaţilor li s-a cerut recent să adopte aceeaşi tunsoare ca a liderului suprem, Kim Jong-un. Noile linii stilistice sunt trasate de autorităţi într-un regulament denumit Liniile directoare privind aspectul.

Măsura a fost impusă mai întâi la instituţiile superioare de la Phenian în urmă cu două săptămâni, de unde s-a propagat în restul ţării, informează Radio Free Asia şi Korea Times.

Nu este pentru prima dată când statul nord coreean stabileşte astfel de reguli.Până acum, femeile puteau alege din 18 stiluri de tunsori, iar bărbaţii dintr-un set de zece, toate foarte stricte şi de inspiraţie militară.

Tovarăşii nord-coreeni trebuie să se tundă o dată la 15 zile, pentru că părul lor nu trebuie să depăşească cinci centimetri. Argumentul: un păr mai lung reduce nutrienţii din creier. Bărbaţii mai bătrâni pot să îşi lase părul să crească până la şapte centimetri.

De altfel, părul lung este interzis atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Totuşi, femeile căsătorite pot improviza diferite coafuri, ceea ce permite diferenţierea lor de cele necăsătorite:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri