Sari la conținut

Turcia: Cel puțin trei morți și 20 de răniți într-un atac cu mașină-capcană

 

O explozie s-a produs în fața clădirii poliției din acest oraș situat în provincia Mardin și numeroase ambulanțe au fost mobilizate la fața locului, a precizat agenția de presă locală Anadolu, care atribuie atacul rebelilor kurzi. Conform agenției de presă EFE, explozia s-a produs în jurul orei locale 11:00 (08:00 GMT), potrivit Agerpres.

O coloană groasă de fum se ridica din zona clădirii poliției care a suferit importante pagube, la fel ca mai multe imobile din apropiere, în timp ce pompierii acționează la fața locului, întrucât, potrivit unor informații, în urma exploziei a izbucnit un incendiu.

Postul de televiziune NTV a relatat că mai multe persoane au fost rănite în acest atac produs într-o localitate situată la aproximativ 50 de km de frontiera cu Siria, la o zi de la atentatul cu mașină-capcană care a zguduit cartierul istoric Vezneciler din Istanbul, soldat cu 11 morți, între care șase polițiști, și 36 de răniți.

Potrivit unor surse spitalicești, cel puțin 20 de persoane, deopotrivă polițiști și civili, au fost răniți în atacul de miercuri, a relatat agenția de presă turcă Dogan, citată de Reuters.

Chiar dacă atentatul din urmă cu o zi nu a fost încă revendicat, președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atribuit combatanților kurzi din Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

PKK a reluat violențele împotriva puterii centrale turce în vara anului 2015, după doi ani de negocieri de pace eșuate cu Ankara.

Lupte grele au loc de atunci în sud-estul Turciei.