Uciderea lui Jam Master Jay. Fondatorul Run-DMC a murit în studioul său, executat de un membru al familiei

Data publicării:
2 Indicted In The Murder Of Jam Master Jay Of Run-DMC **FILE PHOTOS**
Trupa Run-DMC. Jam Master Jay, primul din stânga. Sursa foto: Profimedia Images

Jam Master Jay, unul dintre fondatorii grupului hip-hop Run-DMC, ar fi fost ucis în 2002 de finul lui, fiind vorba de o răzbunare a celui din urmă pentru că fusese eliminat dintr-o tranzacție de droguri, informează BBC.

Procesul în care Karl Jordan, în vârstă de 40 de ani, și Ronald Washington, în vârstă de 59 de ani, sunt acuzați de crimă a început luni în New York.

În pledoria de început, procurorii au susținut că cei doi l-au executat pe Jam Master Jay, pe numele său real Jason Mizell, "motivați de lăcomie și răzbunare". Acuzații neagă că l-ar fi ucis pe Mizell.

Executat în studio

Jam Master Jay avea 37 de ani când a fost împușcat în cap în studioul său de înregistrări din Queens, New York, în octombrie 2002. El era unu dintre cei trei membrii al faimosului grup hip-hop Run-DMC, devenit celebru în anii '80 pentru melodii precum "It's Tricky", "It's Like That" și colaborarea cu trupa rock Aerosmith "Walk this way".

Run-DMC era împotriva consumului de droguri, înregistrând inclusiv un mesaj de prevenire pentru autoritățile americane în 1988. Acum, procurorii americani susțin că Mizell devenise implicat ca intermediat în traficul de droguri pentru a-și susține stilul de viață pe măsură ce faima trupei a scăzut. Karl Jordan, pe atunci în vârstă de 18 ani, și Ronald Washington au crezut că vor fi implicați atunci într-o tranzacție de droguri în valoare de 200.000 de dolari și s-au înfuriat când au fost eliminați. Au plănuit să-l ucidă pe Jason Mizell, după ce "i-a lăsat fără nimic", a susținut procurorul Miranda Gonzalez în fața juriului.

Rechizitorul susține că artistul hip-hop a fost implicat în transportul unor cantități mari de cocaină între 1996 și 2002. În iulie 2002, a cumpărat 10 kilograme de cocaină, iar drogurile urmau să fie distribuite de Karl Jordan și Ronald Washington, dar și de alții. O dispută între Washington și altă persoană l-ar fi făcut pe Jam Master Jay să-l elimine pe primul din tranzacție, susțin procurorii citați de CNN.

Un alt bărbat, Jay Bryant, va fi judecat separat în 2026, el fiind acuzat că a intrat în studioul lui Jay Master Jam, apoi i-a lăsat pe cei doi să intre în clădire pe ieșirea de incendiu. Ulterior, Karl Jordan l-ar fi împușcat pe cântărețul hip-hop în cap, de la distanță mică, cu un pistol. Grupul Run-DMC s-a destrămat ulterior.

"Victima avea să fie ucisă în propriul studio, de oameni cunoscuți", a adăugat procurorul.

Acuzații "nu au idee cine l-a ucis"

Avocatul lui Ronald Washington, Ezra Spilke, a descris versiunea prezentată de procurori drept "o variantă din multe existente" și a adăugat că acuzații "nu au idee cine l-a ucis" pe Jam Master Jay. Totodată, acesta a spus că nu există dovezi care să-l lege pe Ronald Washington de crimă, doar "amintiri".

Ronald Washington era alcoolic și se baza pe artist pentru a avea o locuință. "De ce să muști mâna care te hrănește?", "De ce să ucizi persoane de care depinzi?", a întrebat Spilke.

Avocatul a mai spus în instanță că "Mizell era un artist iubit, însă condamnarea persoanei greșite nu este soluția acestei tragedii. Doar o extinde".

Avocatul lui Karl Jordan a menționat că "narațiunea s-a schimbat de-a lungul timpului" și că unii dintre martorii acuzării au cooperat cu anchetatorii pentru a obține clemență în propriile cazuri penale.

Procesul uciderii lui Jam Master Jay ar putea dura patru săptămâni.

Editor : Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri