Un angajat de la salubrizare a găsit doi copii dormind într-un tomberon în momentul în care arunca gunoiul în malaxor

Data publicării:
tomberoane, gunoaie
FOTO: Profimedia Images

Un șofer de la o firmă de colectare a deșeurilor a spus că a găsit doi copii dormind în interiorul unui tomberon al cărui conținut urma să fie vărsat într-un malaxor.

Dave Pyne, dintr-un orășel din Țara Galilor, este de 16 ani șofer la o firmă de salubrizare și spune că al șaselea simț l-a făcut să verifice interiorul coșului înainte de a arunca gunoiul.

„Nu-mi venea să cred că văd asta. În interiorul tomberonului erau doi copii care dormeau: un băiat și o fată. Cred că aveau 9 sau 10 ani. I-am trezit, însă s-au speriat atât de tare încât au sărit din tomberon și au fugit. Am declarat acest incident serviciilor sociale, dar nu am primit niciun răspuns de la ei”, a declarat șoferul de 65 de ani pentru Metro.

Un raport al unei firme de gestionare a deșeurilor din Regatul Unit a indicat o creștere uriașă a numărului de persoane care își găsesc adăpost peste noapte, și nu numai, în tomberoane. Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața în ultimii 5 ani pentru că dormeau în coșuri de gunoi, potrivit Autorității pentru Sănătate și Securitate.

Dave Pyne spune că, deși echipa lui nu găsește frecvent persoane dormind în tomberoane, de obicei se găsesc indicii că cineva a fost recent acolo. „Câteodată găsim pături, bunuri și ambalaje de mâncare. Îi îndemn pe toți cei cu care lucrez să verifice tomberoanele. Nu cred că ai putea să îți ierți vreodată faptul că nu ai verificat, dar afli apoi că era o persoană înăuntru. Odată ce golești coșul este prea târziu. Există o lamă în interiorul mașinii care mărunțește gunoiul. O persoană ar fi imediat zdrobită”, a mai spus Pyne.

Redactor: Gabriela Cojocaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri