Un bărbat a fost amendat cu 3.500 de dolari în Taiwan pentru că a încălcat regulile de carantină timp de 8 secunde

Data publicării:
coronavirus test covid-19
Foto: Profimedia Images

Autoritățile din Taiwan l-au amendat pe un bărbat cu suma de 3.500 de dolari pentru încălcarea regulilor de carantină, chiar dacă durata nerespectării acestora a fost de doar 8 secunde, informează CNN.

Bărbat, un muncitor din Filipine, se afla în carantină la un hotel din Kaohsiung City și a ieșit pentru puțin timp din camera sa, în holul hotelului, a comunicat Departamentul de Sănătate din Taiwan agenției de presă Central News Agency (CNA).

Gestul său a fost urmărit de angajații hotelului pe camerele de supraveghere, iar aceștia au contactat autoritățile. Departamentul de Sănătate l-a amendat cu suma de 100.000 de dolari taiwanezi, echivalentul a 3.500 de dolari americani.

Regulile de carantină din Taiwan spun că bolnavii nu au voie să iasă din camere, indiferent de durată. Oamenii în carantină nu trebuie să creadă că nu vor fi amendați pentru părăsirea unei camere de hotel, a anunțat Departamentul de Sănătate din Taiwan. Există 56 de hoteluri de carantină în Kaohsiung City, cu 3.000 de camere destinate izolării.

Statul insular a fost lăudat pentru felul în care a gestionat pandemia de coronavirus. Nu a impus starea de urgență la nivelul orașelor și nici nu a restrâns din libertățile cetățenilor.

În schimb, răspunsul autorităților s-a bazat pe viteza de acțiune. Statul a început să testeze pasagerii sosiți din Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia, încă din 31 decembrie 2019, când virusul era puțin mediatizat.

Guvernul din Taiwan s-a concentrat pe testarea în masă și pe anchete epidemiologice eficiente.

Taiwan are 23 de milioane de locuitori și a înregistrat doar 716 cazuri de coronavirus și șapte decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri