Un bărbat din SUA a jefuit o bancă de 1 dolar, apoi a insistat ca angajații să cheme poliția

Data actualizării: Data publicării:
bani numarati la ghiseul unei banci
Un bărbat din SUA a jefuit o bancă de 1 dolar FOTO: Getty Images

Poliția din Utah a arestat un suspect de jaf la o bancă acuzat că a cerut doar 1 dolar de la angajați și că a refuzat să plece după aceea, cerându-le insistent să cheme poliția.

Suspectul, Donald Santacroce, de 65 de ani, a intrat în cursul dimineții într-o bancă din Salt Lake City și i-a dat unui casier un bilet pe care scria: „Vă rog să mă scuzați că fac asta, dar acesta este un furt. Vă rog să-mi dați 1 dolar. Mulțumesc.”

Angajații s-au conformat și i-au lui Santacroce dolarul cerut, apoi l-au rugat să plece, dar acesta a refuzat și le-a spus că trebuie să cheme poliția, potrivit NBC News.

După ce s-a asigurat că angajații băncii au sesizat autoritățile, Santacroce s-a așezat liniștit în holul băncii și a așteptat sosirea ofițerilor. În acest timp și-a exprimat nemulțumirea că echipajul întârzia să apară. „Donald le-a spus angajaților că sunt norocoși că el nu avea o armă, pentru că poliției i-a luat atât de mult să ajungă acolo”, se arată în referatul de arestare.

După ce Donald a pomenit de armă, directorul băncii i-a dus pe angajați într-o cameră din spate și a încuiat ușile, dar nicio persoană nu a fost rănită sau nu s-a simțit în pericol în timpul acestui incident.

Santacroce și-a văzut dorința îndeplinită atunci când au sosit polițiștii, el fiind încătușat și arestat. Le-a dat, ca probă, ofițerilor bancnota de 1 dolar și le-a confirmat că a intrat în bancă cu intenția de a o jefui.

El a mărturisit că a comis jaful la bancă, infracțiune federală în SUA, pentru că „voia să fie arestat și să ajungă într-o închisoare federală”.

Santacroce a mai spus că, în cazul în care iese din închisoare, va jefui o altă bancă și de această dată va cere mai mulți bani, ca să se asigure că va fi trimis la închisoarea federală.

Însă bărbatul n-a spus de ce este atât de hotărât să meargă într-o închisoare federală.

Donald Santacroce a fost, într-adevăr, arestat, dar a fost eliberat după o zi, urmând să fie cercetat în stare de libertate pentru jaful de la bancă. Cu o săptămână înainte de acest incident, Donald a fost prins conducând sub influența alcoolului, cu permis expirat, fiind cercetat separat și pentru aceste fapte.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri