Un câine husky a salvat un întreg cartier de la o explozie devastatoare. Povestea lui Kobe a ajuns virală

Data actualizării: Data publicării:
kobe
Câinele care a salvat un întreg cartier de la o explozie devastatoare. FOTO: Instagram

Kobe, un câine Husky din Philadelphia, a ajuns erou în cartierul lui după ce a detectat o scurgere de gaz care ar fi putut duce la o explozie devastatoare, scrie The Guardian.

Povestea lui Kobe a fost relatată pe Instagram chiar de stăpâna lui, Chanell Bell. Ea a povestit că cu câteva zile înainte de Crăciun, a tot văzut cum Kobe, câinele în vârstă de patru ani, tot sapa într-o groapă din curte. S-a gândit că ceva nu e în regulă, mai ales că înainte cu câteva săptămâni avusese problema cu gazul și cu centrala. Femeia a cumpărat un senzor de gaz, a făcut verificări în casă dar nu a găsit nimic neobișnuit.

Cu toate acestea, în 21 decembrie, când l-a văzut pe Kobe că săpa din nou în curte, s-a dus să verifice și acolo și senzorul a detectat scurgerea de gaz.

Echipajele chemate la fața locului au lucrat trei zile pentru a repara conducta. Lucrătorii au spus că o simplă aprindere a luminii ar fi putut duce la o situație devastatoare, iar întreaga casă ar fi putut sări în aer.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„[A fost] cu adevărat, cu adevărat uimitor”, a spus Bell, care a arătat imagini de pe camerele de supraveghere în care se vede cum Kobe săpa în curte, precum și cu echipajele de intervenție care lucrau. „Sunt atât de recunoscătoare – recunoscătoare lui Dumnezeu, recunoscătoare lui Kobe. Da, Crăciun fericit tuturor.”

Compania de utilități de gaz din Philadelphia a spus că acum locația este sigură și că va introduce mercaptan în gazul natural pentru a-i da un miros care să îl facă detectabil.

După această întâmplare, povestea lui Kobe s-a viralizat. Oamenii au apreciat inteligența lui și faptul că Chanell Bell a fost atentă la semnalele pe care el le dădea.

„Acest câine a salvat vieți. Dați-i o medalie.”, a scris o persoană, în timp ce alta a sugerat că povestea ar putea fi relatată într-o carte pentru copii, în care Kobe să fie eroul principal. Bell a fost de acord cu sugestia, așa că în 10 ianuarie ea a publicat o carte intitulată Câinele care a salvat casa înainte de Crăciun.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri