Un miliardar a fost tras pe dreapta de poliție pentru că a condus cu viteză pe propria insulă: „Nu am nicio scuză”

Data actualizării: Data publicării:
Larry Ellison
Larry Ellison este al șaselea cel mai bogat om din lume FOTO: Getty Images

Larry Ellison, cofondator al gigantului de software Oracle și al șaselea cel mai bogat om din lume, a fost oprit pe poliție pentru că a condus cu viteză pe propria sa insulă.

Încidentul s-a petrecut în luna octombrie a anului trecut, însă presa din Hawaii a obținut înregistrarea de pe camera poliției acum.

Larry Ellison, de 78 de ani, care se afla la volanul mașinii lui, un Corvette portocaliu, a fost oprit de un echipaj de poliție pe un drum de pe insula Lanai. Cu o avere netă de aproximativ 109,8 miliarde de dolari, Ellison deține 98% din insula hawaiană.

Un ofițer de poliție s-a apropiat de mașina sport pentru a vorbi cu Ellison. „Motivul pentru care te-am oprit este că ai trecut de semnul „stop” și ai mers cu viteză”, i-a spus ofițerul. „Dacă aveam, îmi pare rău”, i-a răspuns Ellison.

Ai vreun motiv special?”, a continuat polițistul. Miliardarul și-a recunoscut greșeala: „A fost... Am încercat să ajung acasă, la cină, cu copiii mei, dar nu există nicio scuză. Nu am nicio scuză bună”.

„OK, minunat. Pot să văd permisul de conducere, talonul și asigurarea, te rog?”, l-a întrebat respectuos ofițerul.

După câteva minute de căutări, Ellison îl informează pe polițist că nu avea permisul asupra lui.

Un membru al consiliului orașului Maui a declarat pentru Hawaii News Now că „elitele” precum Ellison pot face aproape ce vor pe insulă.

„Unele comunități, după cum știm cu toții, au lăsat elitele să facă ce vor”, a spus el. „Dar unul din ofițerii noștri de poliție l-a tratat ca pe un egal, așa cum toată lumea ar trebui să fie în fața legii și sunt mândru să spun că a făcut o treabă bună”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ellison este în prezent președinte, director de tehnologie și cofondator al gigantului de software Oracle, din care deține aproximativ 35 la sută. A renunțat la funcția de CEO în 2014, după ce a deținut-o timp de 37 de ani.

În 2020, miliardarul s-a mutat definitiv în Lanai, însulă pe care a achiziționat-o în 2012 pentru 300 de milioane de dolari.

Larry Ellison
Larry Ellison este al șaselea cel mai bogat om din lume FOTO: Profimedia Images

Ellison a făcut parte, de asemenea, din consiliul de administrație al Tesla din decembrie 2018 până în august 2022, și deține în continuare aproximativ 15 milioane de acțiuni în companie.

În ciuda faptului că nu a terminat niciodată facultatea, el a început să-și facă un nume realizând baze de date pentru CIA.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri