Un număr de înmatriculare s-a vândut cu 15 milioane de dolari în Dubai

Data actualizării: Data publicării:
Numărul de înmatriculare personalizat "P 7" a fost adjudecat pentru suma record de 15 milioane de dolari
Numărul de înmatriculare personalizat "P 7" a fost adjudecat pentru suma record de 15 milioane de dolari. Foto: Twitter

Numărul de înmatriculare personalizat "P 7" a fost adjudecat pentru suma record de 55 milioane de dirhami (15 milioane de dolari) la o licitaţie organizată în Dubai, stabilind un nou record mondial cu privire la suma plătită pentru un număr de înmatriculare personalizat, transmite Bloomberg.

Emirates Auction LLC a vândut acest număr de înmatriculare personalizat la o licitaţie organizată sâmbătă la hotelul Four Seasons din Jumeirah. Sumele totale generate la această licitaţie se ridică la 100 de milioane de dirhami (27 milioane de dolari) şi vor fi donate campaniei umanitare One Billion Meals, care îşi propune să combată foametea mondială.

Identitatea câştigătorului licitaţiei care a avut loc la finele săptămânii trecute nu a fost dezvăluită.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Precedentul record în acest domeniu a fost stabilit în 2008 în Emiratele Arabe Unite, când omul de afaceri Saeed Abdul Ghaffar Khouri a plătit 52,2 milioane de dirhami pentru numărul de înmatriculare personalizat "1" în Abu Dhabi.

Numerele de înmatriculare personalizate se vând la preţuri exorbitante şi în alte locuri de pe planetă, scrie Bloomberg, potrivit Agerpres. De exemplu, la începutul acestui an cineva a cumpărat plăcuţa de înmatriculare "R" pentru suma de 3,2 milioane de dolari SUA la o licitaţie organizată la Hong Kong

De mai mulţi ani, Dubai este un spaţiu sigur pentru cei ultra-înstăriţi să îşi etaleze averea şi să adopte un stil de viaţă scutit de taxe. În timp ce în alte părţi ale lumii sunt îngrijorări legate de încetinirea economiei, economia Emiratului rămâne una solidă în contextul preţului ridicat al petrolului. În plus, afluxul de averi din străinătate impulsionează piaţa imobiliară din Dubai.

Chiar şi expaţii care primesc salarii moderate pot să profite de faptul că în Dubai taxele la achiziţionarea de automobile sunt mai mici decât în ţările lor de origine. Pe de altă parte, recentul boom provocat de pandemia de Covid a dus la majorarea chiriilor în Dubai, ceea ce îi afectează pe rezidenţii din clasa mijlocie.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri