Galerie Foto Un pescar din Alaska a prins un pește cu carnea albastră. "Natura este incredibilă"

Data publicării:
370328430_308730291735736_3782273647348703633_n
Sursa foto: The Lodge at Otter Cove / Facebook

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare - un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul "The Lodge at Otter Cove" din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

Sursa foto: The Lodge at Otter Cove / Facebook
Sursa foto: The Lodge at Otter Cove / Facebook

"Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă", a scris el pe 28 august. "Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă". El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model "pătat", care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Peștii din această specie pot atinge 50 de centrimetri lungime și cântăresc cel mult un kilogram.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri