Un polițist a fost ucis de un cocoș atunci când a încercat să oprească organizarea unor lupte ilegale, în Filipine

Data publicării:
cocos pasare
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Un ofițer de poliție filipinez a fost ucis de un cocoș în timpul unei intervenții pentru oprirea unei lupte ilegale între cocoși, în provincia Samarul de Nord, scrie BBC

Locotenentul Christine Bolok a fost lovit de pintenul metalic atașat de piciorul cocoșului, secționându-i artera femurală. Ofițerul a fost transportat de urgență la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. 

Luptele de cocoși sunt foarte populare în Filipine. Înainte de pandemie, luptele erau permise numai în zone special amenajate, în zilele de duminică și sărbătorile legale, precum și în timpul festivalurilor locale. Însă, după răspândirea cazurilor COVID, acestea au fost interzise.

Șeful poliției din provincia Samarul de Nord, colonelul Arnel Apud, a declarat pentru agenția de presă AFP că incidentul nefericit a fost „un ghinion pe care nu îl pot explica”.

"Nu mi-a venit să cred când mi s-a raportat întâmplarea. Este pentru prima dată în cei 25 de ani de poliție când am pierdut un coleg din cauza pintenului unui cocoș de luptă".

 Trei persoane au fost arestate şi doi cocoşi de luptă au fost confiscaţi, în timpul acestei descinderi a poliţiei în oraşul San Jose.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri