Valoarea criptomonedei Dogecoin a crescut cu aproape 70%, după ce Elon Musk a scris despre ea pe Twitter

Data publicării:
Elon Musk a postat pe Twitter o fotografie editată cu un desen animat și chipul său, în care ținea în brațe câinele Shiba Inu care este și logo-ul criptomonedei. Dogecoin
Valoarea criptomonedei Dogecoin a crescut cu aproape 70%, după ce Elon Musk a scris despre ea pe Twitter. Foto: Elon Musk/ Twitter

Criptomoneda Dogecoin a crescut cu aproape 70% joi, după două postări pe Twitter ale miliardarului Elon Musk, la două zile după ce anunțase că va lua o pauză de pe rețeaua socială.

Moneda virtuală Dogecoin s-a lansat în 2013, fiind o aluzie la Bitcoin și meme-ul "Doge", două dintre cele mai populare elemente de pe internet în acel an. Logo-ul companiei este compus dintr-o monedă aurie, asemănătoare cu Bitcoin, pe care apare capul unui câine din rasa Shiba Inu.

Dogecoin a crescut cu 67,99%, la 0,054496 dolari, potrivit datelor de pe site-ul Coindesk, relatează Reuters.

Musk a scris pe Twitter „Doge”, apoi a urmat o postare în care scria: „Dogecoin este criptomoneda oamenilor”.

Șeful Tesla a postat, de asemenea, o fotografie editată cu un desen animat și chipul său, în care ținea în brațe câinele Shiba Inu care este și logo-ul criptomonedei.

Musk, care are 45,2 milioane de fani pe Twitter, a fost foarte implicat în frenezia recentă a tradingului promovată de un grup de pe Reddit, postând pe Twitter despre anumite companii și criptomonede și ajutând asfel la creșterea cotațiilor acestuia.

Acțiunile GameStop, Etsy și CD Projekt au crescut în urma postărilor lui Musk pe Twitter.

„Am devenit meme, distrugător de vânzări short (un anumit tip de tranzacții bursiere, n.r) ”, a scris Musk pe Twitter.

Vinerea trecută, el a adăugat hashtagul „#bitcoin” la biografia sa de pe Twitter, provocând o creștereii a valorii celei mai cunoscute criptomonede de pe piață. Între timp, a scos hashtagul.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri