Sari la conținut

VIDEO. Corespondență Digi24 | Momente de panică la Paris. După o alarmă falsă, s-a creat o busculadă în care unii părinți și-au pierdut copiii

Sanda Nicola a fost martor al unor momente de panică în Place de la Republique din Paris:

În după amiaza zilei de duminică, în Place de la Republique se adunaseră mii de oameni într-o acțiune de solidaritate. S-a cântat Marseilleza, s-a scandat „Nu ne este frică!”. La un moment dat, cineva a auzit niște zgomote și i s-a părut că ar fi împușcături. În mulțime s-a strigat „Se trage! Fugiți!”. Și toată lumea a fugit”, povestește corespondentul Digi24 la Paris.

„Câteva minute mai târziu, când lumea s-a lămurit că este o alarmă falsă, se întorceau echipe de televiziune în încercarea disperată de a-și recupera bunurile care au rămas în urmă. Am văzut câțiva părinți absolut îngroziți pentru că nu își găseau copiii”, mai spune Sanda Nicola.

„Autoritățile au reușit să liniștească spiritele. Totuși, nu s-a mai întors foarte multă lume. Unii au preferat să asculte, în sfârșit, recomandarea autorităților care le tot spun că este stare de urgență și că ar fi bine să stea mai degrabă în case decât să fie pe străzi. Însă cei mai mulți dintre parizieni sfidează pericolul care le dă târcoale. Îi sfidează pe acei teroriști care, dincolo de bilanțul tragic al morților, și-au dorit să semene teroare. Parizienii, în 2015, nu au de gând să cedeze în fața terorii”, a povestit corespondentul Digi24.

Scenele pe care le-am văzut arată clar că, deși se strigă „Nu ne este teamă!”, în momentul în care cineva a strigat „Se trage!” s-a creat o panică, o busculadă, o stare de confuzie care persistă”, mai spune corespondentul Digi24 la Paris.   

Bilanțul morților în urma atentatelor din Paris a ajuns la 132

Devine din ce în ce mai clar planul diabolic după care au acționat teroriștii în seara zilei de vineri. Mai întâi a fost atacul de la Stade de France. Un atentat eșuat, pentru că e limpede că cei trei atentatori sinucigași nu și-au atins scopul. Ei încercau să intre pe stadionul cu 80.000 de locuri, unde spectatorii urmăreau meciul amical dintre Franța și Germania. Acolo unde, în tribune, erau chiar președintele Franței și ministrul de Externe al Germaniei. Nu au reușit să intre acolo, s-au detonat în afara stadionului. Au omorât unul dintre stewarzii stadionului, dar nu au reușit să intre pe stadion”, a spus corespondentul Digi24 Sanda Nicola, aflată pe Rue Foitaine au Roi din Paris.


Sanda Nicola, Rue de Charonne, Paris: „Ne-am propus să refacem traseul pe care s-a deplasat unul dintre cele trei comandouri de teroriști care au atacat în seara zilei de vineri. În toate locurile în care am fost am întâlnit foarte multă durere și suferință. Toată lumea încearcă să își explice ce te poate determina să vii cu sânge rece și să împuști oameni care stau la masă și care sunt între prieteni într-o seară de vineri”.  


Pe aceeași temă