VIDEO Foamete şi violenţă în Venezuela. 300 de localnici au fost răniţi şi doi ucişi

Data actualizării: Data publicării:
venezuela

Foamete şi violenţă în Venezuela. 300 de localnici au fost răniţi şi doi ucişi când încercau să ajungă la camioanele cu mâncare trimise de comunitatea internaţională. Armata fidelă preşedintelui i-a împiedicat să se apropie de ajutoare. Președintele Nicolas Maduro a dat ordin clar: convoaiele trebuie întoarse din drum pentru că sunt un cal troian, care deschide drumul unei invazii americane.

Un schimb de gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi pietre a avut loc în zona de la graniţa cu Columbia. Venezuelenii s-au adunat în număr mare şi au încercat să forţeze deschiderea drumului, dar au fost respinşi în forţă.

Protestatar: Mergem să aducem ajutoarele umanitare. Este acum ori niciodată. Suntem atacaţi, dar ne întoarcem. Ea a fost rănită. Familiile noastre nu mai rezistă, nu avem ce mânca din cauza lui ( Nicolas Maduro, n. red.).

Liderul opoziţiei, recunoscut de puterile occidentale drept preşedinte interimar, a mers la graniţă însoţit de o caravană de susţinători pentru a deschide personal calea convoiului umanitar. Camioanele care au apucat să urce pe podul de la frontiera dintre cele două ţări au fost incendiate la ordinul preşedintelui socialist Nicolas Maduro, susţin martori oculari.

Oamenii au sărit să salveze din flăcări cutiile cu alimente şi medicamente.

Deşi frigiderele şi rafturile magazinelor sunt goale şi spitalele nu au cu ce trata pacienţii, Nicolas Maduro spune că nu va permite sub nicio formă accesul ajutorului internaţional. Este rău intenţionat, susţine el.

Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei: Dacă într-o zi vă treziţi şi auziţi la ştiri că ceva s-a întâmplat cu Nicolas Maduro, ieşiţi în stradă într-o uniune civilă şi militară pentru o mare revoluţie proletară, socialistă.

Lipsurile mari cauzate de colapsul economic al Venezuelei au scos luna trecută sute de mii de oameni în stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri