VIDEO. Imaginile homofobe care ar trebui să-i sperie pe ruși să iasă la vot. Jurnaliștii opoziției îl bănuiesc pe Putin

Data actualizării: Data publicării:
Rusia
@YouTube

Un video care s-a viralizat rapid pe internet îi avertizează pe rușii care au de gând să nu se prezinte la vot la alegerile prezidențiale din martie că riscă să transforme Rusia într-o țară ”a homosexualilor”. Tot din acest clip rușii află și că riscă să fie eligibili pentru conscripție militară chiar și după vârsta de 50 de ani.

Rusia
@YouTube

Filmulețul, în care joacă actori profesioniști, a fost postat vineri și duminică pe site-uri de socializare din Rusia și a fost văzut deja de milioane de oameni. Actorii au declarat că nu știu cine se ascunde în spatele acestui clip.

Acțiunea se întâmplă în seara de 17 martie, în ajunul alegerilor care vor avea loc în Rusia luna viitoare. Începe cu un bărbat care își ironizează soția în timp ce aceasta setează alarma pentru a merge la vot a doua zi dimineață. Bărbatul îi spune că va fi ales un președinte și fără ajutorul ei. 

Acesta adoarme și are un coșmar în care un oficial din armata rusă, flancat de doi soldați, dintre care unul de culoare, îl anunță că a fost recrutat și că vârsta eligibilă a fost mărită la 60 de ani. Merge apoi în bucătărie, unde descoperă un bărbat homosexual, iar soția lui îi amintește că, potrivit unei noi legi, rușii sunt obligați să ofere adăpost persoanelor din comunitatea LGBTQ care au fost abandonate de parteneri. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul fuge spre toaletă, unde un intercom îl anunță că accesul la baie este restricționat. Crede că se trezește din coșmar, însă îl vede pe bărbatul gay lângă el în pat. Într-un final se trezește din somn și își grăbește soția spre urne „până nu e prea târziu”.

Jurnaliștii opoziției cred că acest clip este opera fie a echipei de campanie a lui Vladimir Putin, fie a comitetului pentru alegeri, controlat de guvern. Kremlinul își dorește să convingă câți mai mulți ruși să iasă la vot, pentru a întări legitimitatea lui Putin în funcția de președinte. De cealaltă parte, liderul opoziției Alexei Navalny îi îndeamnă pe ruși să boicoteze alegerile, pe care le consideră aranjate.

Sloganul campaniei lui Vladimir Putin este: „Un președinte puternic. O Rusie puternică”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri