VIDEO. Ostatic britanic, reporter pentru Statul Islamic

Data publicării:
reporter ostatic

Aşa-zisul reportaj făcut de teroriştii Statului Islamic în oraşul sirian Kobani începe cu cadre filmate cu ajutorul unei drone. În imagini se văd mai multe clădiri făcute una cu pământul în urma luptelor ce se dau de mai bine de o lună în localitate. Apoi, în cadru apare jurnalistul britanic John Cantlie, ţinut ostatic de mai bine de doi ani de Gruparea teroristă. El este dus de jihadişti pe linia frontului şi pus să facă o relatare pentru întreaga lume despre ce se înâmplă cu adevărat în Kobani.

„Ne aflăm chiar în mijlocul aşa zise zone de siguranţă a kurzilor care este în acest moment controlată în întregime de Statul Islamic. Soldaţii grupării asediază de mai bine de o lună acest oraş cheie şi în ciuda raidurilor americane, care au costat până acum jumătate de miliard de dolari, mujahedinii au avansat până în centrul oraşului şi controlează zonele de sud şi de est”, relatează jurnalistul John Cantlie, ostatic al grupării Statul Islamic.

Prin acest reportaj, teroriştii vor să contraatace informaţiile din presa occidentală, care au relatat despre o retragere a mujahedinilor din Kobani.

„În oraş nu este niciun jurnalist, aşa că presa se informază de la comandanţii forţelor kurde şi de la purtătorii de cuvânt de la Casa Albă. Niciunul dintre aceştia nu are nici cea mai mică intenţie de a spune adevărul”, spune John Cantlie.

Înregistarea postată pe internet a fost făcută după 17 octombrie, deoarece jurnalistul osatic face referire la ştirile BBC din acea dată. Între timp, raidurile conduse de coaliţia internaţională continuă la Kobani. Armata americană a anunţat că noaptea trecută a distrus o clădire şi mai multe vehicule ale teroriştilor. Oficialii de la Washington spun că aceste atacuri urmăresc să încetinească avansul teroriştilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri