VIDEO. Un cameraman amator a surprins tragedia aviatică din Argentina

Data publicării:
v

Momentul impactului a fost surprins de un cameraman amator. În imagini se văd mai mulţi oameni care aleargă spre locul accidentului, sperând să-i poată ajuta pe cei care se aflau la bordul elicopterelor.

Nu au avut însă ce să mai facă pentru ei. Cele două elicoptere au fost cuprinse de flăcări imediat după impact.

Zece cadavre au fost trimise în capitala regiunii, pentru a fi făcute autopsiile. Din cauza acestei situaţii, toată provincia, toată ţara şi Franţa este în doliu”, a spus Virginia Illanes Bordon, judecătorul care conduce investigaţia.

Victimele sunt cei doi piloţi argentinieni ai aeronavelor şi opt cetăţeni francezi, care filmau un reality-show pentru postul TF1 din Franţa, în care concurenţii erau lăsaţi în sălbăticie şi trebuiau să se întoarcă singuri la civilizaţie.

Cred că emisiunea se va încheia acum deoarece trebuie să respectăm familiile şi trebuie să recunoaştem că nu mai avem curaj să continuăm acest program”, a spus Louis Bodin, prezentatorul emisiunii.

Printre victime sunt şi trei sportivi celebri din Franţa.

Florence Arthaud, în vârstă de 57 de ani, era cunoscută drept 'Logodnica Atlanticului', un nume obţinut datorită numeroaselor sale călătorii.

Alexis Vastine, 28 de ani, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada de la Beijing, din 2008.

Camille Muffat avea 25 de ani şi a câştigat medalia de aur la proba de nataţie 400 de metri liber, la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. În oraşul său natal Nice, sute de oameni au participat la o ceremonie de comemorare.

Cauzele producerii accidentului nu sunt cunoscute, în condiţiile în care vremea era bună. În paralel cu ancheta declanşată de autorităţile argentiniene şi oficialii francezi au deschis o investigaţie proprie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri