Sari la conținut

Vloggerița căreia i s-a refuzat cazarea gratuită la un hotel se plânge că este amenințată cu moartea

Vloggerița Elle Darby care a atras atenția internauților, în urmă cu câteva zile, după ce proprietarul unui hotel a refuzat să o cazeze gratuit, în schimbul promovării pe rețelele sociale, a publicat un nou videoclip în care povestește cât de greu i-a fost în ultima săptămână, după ce a primit mai multe amenințări cu moartea.

Tânăra, cu peste 90.000 de fani pe YouTube, a decis să publice încă un videoclip în care să explice mai bine întâmplarea. Elle Darby, de asemenea, se plânge de amenințările și mesajele pline de ură pe care le-a primit în ultimele zile.

Sunt atât de multe lucruri care ar trebui spuse. Ultima săptămână nu a fost ce mă așteptam să fie. Situația a explodat și simt că mai sunt niște lucruri de explicat”, spune fata, notează Independent.

Tânăra, de asemenea, îl acuză pe proprietarul hotelului că „nu a făcut vreun efort să-i ascundă identitatea”.

Mulți oameni spun că eu am fost supărată pentru că patronul hotelului nu a vrut să mă primească la hotel, lucru care nu este adevărat. Orice om de afaceri este îndreptățit să refuze o propunere de afaceri. Putea doar să spună nu, în loc să reacționeaze în felul în care a reacționat”.

Tânăra afirmă că a rămas cu „amenințări cu moartea și oamenii îi urează să se îmbolnăvească de cancer”.

Am fost numită în toate felurile posibile – cuvinte care nici nu știam că există. Cred că oamenii ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru ceea ce spun pe internet”, adaugă Darby.

Ea mărturiște de asemenea, că suferă de anxietate, de câteva zile si a fost nevoită să-și viziteze medicul de familie.

Tânăra în vârstă de 22 de ani spune că de când proprietarul White Moose Café and Charleville Lodge Hotel din Dublin a făcut public schimbul de mesaje, ea a primit numeroase amenințări și mesaje pline de ură.

„Mi-ar plăcea ca hotelul să apară într-unul dintre clipurile mele de pe Youtube sau într-un story/postare pe Instagram. Ar aduce trafic pentru hotelul tău și le-as recomanda altora să se facă rezervări aici, în schimbul cazării gratuite”, i-a scris Darby lui Paul Stenson, proprietarul hotelului.

Acesta a reacționat însă dur și i-a transmis un mesaj lung tinerei. Paul Stenson este cunoscut pentru ideile sale radicale: în trecut a dus o adevărată campanie împotriva vegetarienilor și și-a făcut un obicei din a-i insulta pe clienții care îi lasă review-uri proaste pe TripAdvisor.

„Ai tupeu să trimiți un astfel de e-mail. Dacă te las să stai aici pe gratis, în schimbul promovării, cine o să plătească pentru oamenii care au grijă de tine? Cine o să plătească femeile de serviciu care îți curăță camera? Ospătarii care îți servesc micul dejun? Recepționiștii care te cazează? Cine plătește pentru lumină și căldură? Pentru spălarea așternuturilor? Pentru apă? Poate ar trebui să le spun angajaților mei că în loc de bani vor primi o apariție în clipul tău”, i-a scris Stenson.

Ca reacție la acest răspuns, Elle Darby a publicat inițial un clip pe Youtube în care spune că este „o tânără de 22 de ani care își conduce singură businessul, de acasă. Nu simt că am făcut nimic greșit”. În plus, ea a mai adăugat că „oamenii cu vârste peste 30 de ani nu știu cum funcționează social media”.