Sari la conținut

Situația rușinoasă în care a ajuns o tânără de 22 de ani, după ce a cerut cazare gratuită într-un hotel

Elle Darby, o tânără vloggeriță cu 90.000 de fani pe Youtube și 79.000 de urmăritori pe Instagram, a fost ridiculizată și amenințată, după ce l-a contactat pe proprietarul unui hotel pentru a-i cere să o cazeze gratuit, în schimbul promovării pe rețelele sociale.

Deși nu este o practică neobișnuită ca persoanele cu un număr mare de fani pe rețelele de socializare să primească bani sau produse în schimbul promovării, de această dată, Darby a avut parte de un refuz categoric din parte proprietarului unui hotel.

Tânăra în vârstă de 22 de ani spune că de când proprietarul White Moose Café and Charleville Lodge Hotel din Dublin a făcut public schimbul de mesaje, ea a primit numeroase amenințări și mesaje pline de ură.

„Mi-ar plăcea ca hotelul să apară într-unul dintre clipurile mele de pe Youtube sau într-un story/postare pe Instagram. Ar aduce trafic pentru hotelul tău și le-as recomanda altora să se facă rezervări aici, în schimbul cazării gratuite”, i-a scris Darby lui Paul Stenson, proprietarul hotelului.

Acesta a reacționat însă dur și i-a transmis un mesaj lung tinerei. Paul Stenson este cunoscut pentru ideile sale radicale: în trecut a dus o adevărată campanie împotriva vegetarienilor și și-a făcut un obicei din a-i insulta pe clienții care îi lasă review-uri proaste pe TripAdvisor.

„Ai tupeu să trimiți un astfel de e-mail. Dacă te las să stai aici pe gratis, în schimbul promovării, cine o să plătească pentru oamenii care au grijă de tine? Cine o să plătească femeile de serviciu care îți curăță camera? Ospătarii care îți servesc micul dejun? Recepționiștii care te cazează? Cine plătește pentru lumină și căldură? Pentru spălarea așternuturilor? Pentru apă? Poate ar trebui să le spun angajaților mei că în loc de bani vor primi o apariție în clipul tău”, i-a scris Stenson.

Ca reacție la acest răspuns, Elle Darby a publicat un clip pe Youtube în care spune că este „o tânără de 22 de ani care își conduce singură businessul, de acasă. Nu simt că am făcut nimic greșit”. În plus, ea a mai adăugat că „oamenii cu vârste peste 30 de ani nu știu cum funcționează social media”.