Zeci de crocodili au scăpat dintr-o crescătorie din China, în urma inundațiilor

Data actualizării: Data publicării:
crocodili multi in captivitate
Zeci de crocodili au scăpat dintr-o crescătorie în urma inundaţiilor din China. Foto: Profimedia

Un oraş chinez a lansat o operaţiune de căutare a zeci de crocodili care au scăpat dintr-o crescătorie în urma inundaţiilor din ultimele zile, au anunţat marţi surse oficiale, informează AFP.

Precipitaţiile puternice aduse de un taifun care a măturat China meridională săptămâna trecută au provocat inundaţii în Hong Kong şi în alte zone.

În apropiere de oraşul Maoming, situat în provincia Guangdong, potopul a dus la deversarea unui lac dintr-o fermă de creştere a crocodililor, iar aproape 70 dintre aceştia au profitat pentru a evada, a relatat presa locală.

Autorităţile „încearcă să rezolve problema” a precizat pentru AFP biroul local pentru servicii de urgenţă, fără să poată preciza câţi crocodili se află în libertate şi dacă câţi dintre ei au fost capturaţi.

Într-un videoclip publicat online de revista Beijing News apar salvatori îmbrăcaţi în uniforme roşii inspectând dintr-o barcă câmpurile inundate.

În alte imagini apar mai mulţi crocodili de circa doi metri lungime, aşezaţi pe un drum, cu fălcile legate bandă adezivă roşie.

„Crocodilii sunt în continuare în apă şi mai multe departamente administrative depun eforturi pentru a-i prinde”, a relatat postul de radio China National Radio (CNR), citând serviciile locale însărcinate cu agricultura.

„Această situaţie particulară face obiectul unei anchete”, a adăugat postul de radio, „inclusiv asupra numărului de crocodili” scăpaţi.

În China, crocodilii sunt crescuţi pentru piele, precum şi pentru carnea lor, utilizată uneori în medicina tradiţională, precizează AFP, citată de Agerpres.

În afara „celei mai mari crescătorii de crocodili din ţară”, în regiunea afectată de inundaţii se mai află şi un parc tematic dedicat crocodililor, a precizat CNR.

„Crocodilii sunt animale sângeroase - pot să muşte cu adevărat oameni”, a avertizat un internaut îngrijorat pe reţeaua de socializare Weibo. „Nu vă faceţi griji, vă vor lăsa în pace după ce vă mănâncă”, a glumit un altul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri