Marea Britanie ia în calcul carantina zonală. Ministru britanic: Situația e gravă, dar putem evita lockdown-ul total

Data actualizării: Data publicării:
Masuri anti covid in Marea Britanie
Marea Britanie vrea să evite un lockdown total, în ciuda creșterii numărului de cazuri noi Foto: Profimedia Images

Ministrul de externe britanic susține că poate fi evitat un lockdown în întreaga Anglie și că o abordare zonală a măsurilor de limitare a pandemiei de Covid-19 ar fi mai eficientă. Dominic Raab a declarat că e necesar ca toată lumea să respecte regulile impuse. 

Un lockdown în întreaga Anglie nu este inevitabil în cadrul măsurilor de limitare a pandemiei de COVID-19, a declarat vineri ministrul de externe britanic Dominic Raab, care a adăugat că o abordare zonală ar putea funcţiona dacă toată lumea respectă regulile, informează Reuters, citată de Agerpres.

Peste 20.000 de cazuri de Covid și 200 de decese în 24 de ore, în Marea Britanie

Săptămâna trecută, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat în medie peste 20.000 de noi cazuri de COVID-19 şi de 200 decese în interval de 24 de ore.

Raab a spus că în opinia sa situaţia epidemiologică din Regatul Unit este gravă, dar s-a declarat încrezător în abordarea guvernului de la Londra. Întrebat dacă un lockdown naţional este inevitabil în prezent, el a răspuns: ''Nu, nu cred că este alegerea corectă în acest moment, dar ne vom ghida după rata de infectare''.

Guvernul britanic a adoptat un sistem cu trei niveluri privind restricţiile pentru zone locale, deşi opoziţia laburistă a cerut un lockdown provizoriu pentru a ''rupe'' lanţurile de contaminare.

Vineri, executivul a anunţat că în comitatul West Yorkshire, care include oraşele Bradford, Leeds şi Wakefield, vor intra în vigoare începând de luni restricţiile de nivel superior.

Dominic Raab a menţionat că o abordare locală este modalitatea de a garanta că zonele cu incidenţă scăzută sunt tratate în mod corect şi a recomandat respectarea restricţiilor impuse de autorităţile locale. ''Aceasta este modalitatea în care evităm măsuri mai drastice, pe care nu vrem să le luăm din cauza impactului pe care le-ar avea asupra economiei'', a subliniat el.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri