Masacrul din Canada. Unul dintre suspecți a fost găsit mort, fratele său încă este căutat

Data actualizării: Data publicării:
myles si damien sanderson suspectii atacurilor din canada
Damien Sanderson și Myles Sanderson, suspecții atacului din Canada soldat cu 10 morți Foto: Profimedia Images

Unul dintre suspecții atacurilor cu cutițul de duminică din Canada, în urma cărora 10 oameni au murit, a fost găsit mort, dar celălalt suspect, fratele său, este căutat în continuare, a anunțat luni poliția, transmite Reuters.

Cei doi frați, Damien Sanderson și Myles Sanderson, sunt acuzați de uciderea a 10 persoane și rănirea altor 19 în atacuri cu cuțitul care au șocat, duminică, o comunitate indigenă din provincia Saskatchewan.

Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort la James Smith Cree Nation, iar fratele său, Myles Sanderson, „este posibil să fie rănit” și să caute îngrijiri medicale, a declarat Rhonda Blackmore, comandantul poliției din provincia Saskatchewan. E posibil ca suspectul fugar să se afle la Regina, capitala provinciei. 

Atacurile de duminică sunt printre cele mai grave din istoria modernă a Canadei, iar premierul Justin Trudeau s-a declarat „îngrozit și îndurerat”. Unele dintre victime par să fi fost vizate special, dar altele probabil că au fost înjunghiate la întâmplare. Printre ele figurează o mamă a doi copii, un văduv în vârstă de 77 de ani, un angajat al serviciilor medicale de urgență și un băiat de 14 ani.

Comisarul adjunct al poliției, Rhonda Blackmore, a declarat într-o conferință de presă că „trupul lui Damien Sanderson a fost găsit în aer liber, într-o zonă cu multă iarbă, în apropierea unei case care era examinată” de autorități. Cadavrul suspectului avea „răni vizibile”, care nu par să fie autoprovocate, relatează BBC.

Cum celălat suspect, Myles Sanderson, este încă în libertate, poliția a sfătuit oamenii să rămână vigilenți. Întreaga provincie Saskatchewan, din centrul țării, este în stare de alertă.

Myles Sanderson are 30 de ani și este un infractor cunoscut poliției de multă vreme. El are cazier pentru infracțiuni „împotriva persoanelor și împotriva proprietății”.

Cele mai multe victime au fost la James Smith Cree Nation, o comunitate indigenă îndepărtată, unde trăiesc aproape 2.000 de persoane. Deocamdată nu se știe ce a declanșat această tragedie, dar este posibil să aibă legătură cu drogurile. Primul apel la poliție în care erau anunțate incidente în această comunitate s-a înregistrat duminică dimineața devreme, la ora locală 5:40, apoi au urmat și alte apeluri în următoarele minute.

După atacuri, cei doi suspecți au fugit cu o mașină neagră care fusese reperată duminică în jurul prânzului în Regina.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri